Teo gaixo dago - Denou, Violeta; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010); Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Donostia : Ttarttalo, 2007)
Eguneroko gauzetan oinarriturik dago istorio hauen haria. Haurren interesa piztu nahi du testuak, eta zer esanik ez marrazkiek. Teo da sail honetako liburu guztietan protagonista nagusia, eta haren abenturatxoetan haurrak partaide sentitzea da helburua. Horretan asko laguntzen dute liburuaren azken orrialdeetan dauden eguneratutako gida didaktikoek. Urte asko daramatza sail honek eskoletan eta etxeetan, baina inoiz ez da modatik pasatzen. "Teo gaixo dago" liburuak gaixotasunaren inguruko gaiei buruz hitz egiteko aukera ematen digu: gaixo gaudenean nola sentitzen garen, sendatzeko zer egin behar dugun (sendagilearengana joan, hark agindutako botikak hartu, ohean egon...) ospitaleetan zer egiten duten eta nor aritzen diren lanean, eta abar.
2-7 urte (urdina)
Keywords: Gaixotasunak; Medikuak; Abenturak; Ingurunearen ezagutza; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak