Aldo musikari / [testua] Gwénola Morizur ; [marrazkiak] Clémence Itssaga ; [itzulpena, Nahia Zubeldia] - Morizur, Gwénola (Aldo (Matahami), 2020)
Matahami proiektuaren helburua da euskarazko irakurketa erraztea (hizkuntza maila apala dutenentzat ere), eta gurasoen eta haurren artean hizkuntza-zubi bat eraikitzea irakurketaren inguruan. Gaur, amaren urtebetetzea da. Iratzartzean, Aldori ideia bikaina jin zaio gogora. «Bixkotx bat prestatuko dut... bakar-bakarrik!» Aldok danborra ez du sekula uzten, goizetik arrats jotzen du, loriatzen da! Baina, etxean, ez dute denek berdin bizi.