Teo udalekuan / [marrazkiak, Violeta Denou ; ohar didaktikoak, Editorial Planeta SA ; testuaren itzulpena, Joxantonio Ormazabal ; ohar didaktikoen itzulpena, Bakun Itzulpen Zerbitzuak] - Denou, Violeta (Teo eta bere ingurua (Ttarttalo), 2007)
Eguneroko gauzetan oinarriturik dago istorio hauen haria. Haurren interesa piztu nahi du testuak, eta zer esanik ez marrazkiek. Teo da sail honetako liburu guztietan protagonista nagusia, eta haren abenturatxoetan haurrak partaide sentitzea da helburua. Horretan asko laguntzen dute liburuaren azken orrialdeetan dauden eguneratutako gida didaktikoek. Urte asko daramatza sail honek eskoletan eta etxeetan, baina inoiz ez da modatik pasatzen.