Euskal literatura 72 - Aresti, Gabriel (1933-1975); Urretabizkaia, Arantxa; Azurmendi, Mikel (1942-2021); Sarasola, Ibon; Kintana, Xabier; Atxaga, Bernardo; Lertxundi, Anjel; Zelaieta, Angel; Haranburu Altuna, Luis (Donostia : Lur, 1972)
Komunzki "literatura" deritzana oso guti argitaratzen da euskaraz. Hots, nobela antzerki eta olerkirik guri argitaratzen da, guti egiten delako, noski. Gure literaturazko sorketak bizpahiru dira, urriak eta nahiko pobreak. Eta literaturarik gabeko hizkuntzak etorkizun iluna du. Euskal literatura 72 egungo literatur produkzioaren ideia bat eman nahirik argitaratzen da. Hemen bildutako lanak gure momentoko literatur produkzioaren lekuko dira. Ez daude hemen idazle guztiak, ez eta, agian, hoberenak. Baina bilduma honek izan dezake baliorik bere apaltasunean.
Keywords: Euskal haur-literatura- -- Antologiak; Helduentzako Literatura; Poesia