Krisalida : tempo di tempo - Aristi, Pako (Donostia : Erein, 1992)
Belandian ahots berriak entzuten hasiak dira. Keruak zakartua du berea, herria zaharkatzen duen ibaiari lehortzen hasi zaio, Rosak desioaren beroaak kiribildua du, Ipurterre Flok txilibitu imitatuarena...Ahots berriek pertsonaien galeria ere berri: Bitakora Filartxi kazetariak keruaren kronika idatzi nahiko du, Alizia txikia eta Jeronimo Slim, Ray Rokorson harrijasotzaile famatua erahila izango da, hiru gizon eta hiru emakumeen arteko kalentura blaituak... Dena gerta daiteke leihorik gabeko hormetan leihoak pintatzen dituzten herri batean... Gerta daiteke tragediak habia egitea ere bertan, leihorik gabeko leiho margotu.
Keywords: Helduentzako Literatura