Hondar eta gauezko loturak = Ataduras de noche y arena / Félix Maraña ; [versión de los poemas franceses, Carlos Aurteneche, Rafael S. Urrechaga ; versiones al euskara Juan San Martin] - Maraña, Felix 1953-) (Harria liburuak (Haranburu), 1980)
Aurrean irudipen-poeta bat dugula esateak ezer gutti adieraziko luke. Baina ikusketa hauetara heltzeko poetak bere eguneroko bizitokiari arrotz zaion landa-margotasun bat erakartzen duela gainetik esaten badugu, bertso hauetan nagusi den atzerritzasunaz nahiko ongi jabetu gaitezke. Hondar eta gauezko loturak hiru hitzkuntzetan datorkigu.