Mixi marrau - Txiliku; Zabaleta, Jon (Donostia : Elkar, 2007)
Maripi andereñoaren gelako umeak oso urduri daude, eta ez da erraza isiltasuna eta bakea lortzea. Horrelakoetan, andereño Maripik hasperen egiten du, besoak zeru aldera altxatu, eta esaten du: "Mixi marrau!". Hitz magikoak entzutearekin batera, haurrak korrika eta presaka ipuinen txokora joaten dira.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Oihaneko animaliak; Eskola; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak