Mixi marrau / egilea, Jesus Mari Olaizola "Txiliku" ; marrazkilaria, Jon Zabaleta - Txiliku (Kuku, 2007)
Maripi andereñoaren gelako umeak oso urduri daude, eta ez da erraza isiltasuna eta bakea lortzea. Horrelakoetan, andereño Maripik hasperen egiten du, besoak zeru aldera altxatu, eta esaten du: "Mixi marrau!". Hitz magikoak entzutearekin batera, haurrak korrika eta presaka ipuinen txokora joaten dira.