Euskal ortografia : (baturantz) / Mikel Zarate - Zarate, Mikel (1933-1979) (Manuales (Leopoldo Zugaza, ed.), 1978)
Gure euskara batu behar badugu, batu behar ba'dugu..., ba dugu arrazoirik asko, badugu arrozoirik asko, ba-dugu arrazoirik asko... lehenengo ta behin ortografiazko liburu bat argitaratzeko. Hain zuzen ere, Koldo Mitxelenak dioenez, "euskara idatziaz ari bagara... eta ortografiaz ezin badugu... nola arraio egingo dugu batasuna?". Hona hemen, ba, euskal ortografiazko lehenengo euskal liburua. Euskaltzaindiak adierazi dituen bideak urratuz moldatu du Mikel Zaratek euskal idazle, irakasle eta ikasleentzat.