Kintoak : (baserritarra 1904-1908) - Ezenarro, Santiago; Urkizu, Patri (1946-2024) (Donostia : Etor, 1991)
Leon Olalkiagak Donostian argitaratzen zuen Baserritara aldizkarian (1904-1908) agertu zen eleberri ezezagun hau foiletoien gisara kapituluxka ugaritan emana. Lehengoak ediren ez ditugunetz, antzinakoek esaten zuten bezala, in medias res, saltzan berehala pulunpatzen gara eta hortxe ikusten ditugu gure Sukalde, Martolo eta Pello soldadoxka egin beharrean eta taila ematen. Joan beharrean aurkitzen dira ere Lapikozarko islara bertakoei gerra egitera baina ikusiko dugunez egoera gaitzetan gure soldadoei ez zaie umorerik faltako une zailetan hau baita salbatzaile bakarra.
Keywords: Helduentzako Literatura