Grupo Gaur : arte y construcción colectiva 1965-1967 = Gaur taldea : artea eta eraikuntza kolektiboa, 1965-1967 - Huércanos, Juan Pablo; Larrañaga, Luis Mari; TISA (Altzuza : Jorge Oteiza Fundazio Museoa ; Donostia : Kutxa Fundazioa, 2020)
Argitalpen hau Jorge Oteiza Fundazio Museoaren eta Kutxa Fundazioaren arteko edizioa da. Proiektu editorial hau, argitalpen-collage gisa sortu hau, Jorge Oteiza Fundazio Museoaren eta Kutxa Fundazioaren arteko lankidetzaren emaitza da. Bertan jasotzen dira GAUR taldeak 1966ko apirilaren 28an Barandiaran galerian egin zuen erakusketaren inaugurazioan zehar Arturo Delgado eta Pako Mari argazkilariek egin zituzten bi erreportaje osoak, Kutxa Fundazioaren Fototekaren legatukoak baitira egun, erakusketa hori zela-eta galeriak, Javier Usabiagaren diseinuarekin, editatu zituen eta gaur egun deskatalogatuta dauden katalogoaren eta kartelaren faksimile erreprodukzioarekin batera. Faksimileak fomatu txikixeago batean editatu dira, jatorrizko edizioekiko tartea mantentzearren.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Gaur Taldea; Euskal artea -- -XX-XXI. m; Monografiak