Errealismo sozialistaz - Azurmendi, Joxe (1941-2025) (Donostia : Kriselu, 1978)
Errealismo sozialistas dihardute apunteok. Eta, beraz, "Kultura proletarioaz" liburuaren jarraitzapena ta osagarria dira. Eta aldrebes: liburu harek hau osatzen du. "Kultura proletarioa" etab. ez dira historiarik gabeko konzeptuak. Eta historiarik gabeko bezala erabiltzen direnean ez dute nahasketa besterik sortzen. Edozeinek konzeptuak berak nahi duen sentidoan erabiltzeko eskubidea badu, ez dugu sekula elkar adituko. Horregatik iruditu zait komenigarri apunteok argitara ematea: problemok eztabaidan darabilzkigunez gero, apunteok agian problema horietan argi piska bat egiten lagun lezaketelakoan.
Keywords: Komunismoa; Saiakerak; Baliabide digitalak