Alvaro bere erara / Montserrat del Amo ; irudiak, M.ª L̂uisa Torcida ; irakurtzeko tailerra, Isabel Carril ; [itzultzailea, Javier Uriarte Zugazaga] - Amo, Montserrat del (1927-2015) (Ziaboga. Ipuinak (Bruño), 2020)
Alvaro argalxka, beltzarana eta ezkertia da; bi zurrunbilo ditu ilean eta, berbontzia eta atsegina izateaz gain, beso bat bestea baino motzagoa du. Baina Alvaro pozik bizi da, ezkerrarekin zoragarri konpontzen da eta. Gainera, eskuinean ez du azkurarik ez minik! Hala ere, gauza izango ote da Alvaro trabak gainditzeko eta lehiaketaren bat gainditzeko ikastetxean antolatzen direnen artean?