Herriak ez du barkatuko - Goikoetxea Asurabarrena, Irati (Donostia : Elkar, 2021)
ETAk aita hil zion Oihanari duela hogeita bi urte, berak hemeretzi zeuzkala. Zauria bizirik du oraindik, baina ez du horretaz inorekin hitz egiten; bere seme-alabei ere ez die ezer argirik kontatu, nahiz eta barruan sumatu on egingo liekeela denei. Ezustean, biktima ezberdinen lekukotasunak jasotzen dabilen antropologo baten deia jasoko du, ea berarekin bildu nahi duen. Gai minbera bat sentiberatasunez landu du Irati Goikoetxeak bere lehenengo eleberri honetan, aldarri ozenen ordez enpatia ahalegin bat eginez, delikadeziaz eta emozioz. Hitzen ukenduak ere balio duelako oinaze zaharrak leuntzeko, edertasunak ere lagundu dezakeelako pertsonak -eta herriak- hobeak egiten.
Beasaingo Udalak, CAF enpresak eta Elkar argitaletxeak antolaturiko XXII. Igartza saria idazle gazteentzako bekaren irabazlea 2020
Keywords: Helduentzako Literatura