Euskal Onomastika Aplikatua XXI. mendean = Onomástica Aplicada Vasca en el siglo XXI = Onomastique Basque Appliquée au XXIe siècle = Applied Basque Onomastics in the XXI century - González de Viñaspre, Roberto; Euskaltzaindia (Bilbao : Euskaltzaindia ; Madrid : Iberoamericana Vervuert, 2020)
Onomastika aplikatua euskararen normalizazioaren zerbitzura dago, eta Euskaltzaindiako Onomastika batzorderaren jarduerak xede praktikoa du: euskal gizartearen onomastika arloko beharrei egoki erantzutea. Zinezko elebitasunaren bidean, baitezpadakoa da onomastikaren zutabea euskararen normalizazioan. Bi dira liburu hau plazaratzeko arrazoi nagusiak. Batetik, euskal onomastika aplikatuaren egungo egoera eta etorkizuneko egitekoak aurkeztea; bestetik, Euskal Herriaz haragoko zenbait esperientzia lehen eskutik ezagutaraztea.
Testua euskaraz, gaztelaniaz, frantsesez eta ingelesez.
Keywords: Onomastika -- Euskal Herria; Monografiak