Euskararen ideologiak (I) : etorkiak / Jon Juaristi - Juaristi, Jon 1951-) (Kriselu, 1976)
Jon Juaristi, bilbotar pentsalari gaztearen lehen obra hau, gure historiaren zehar euskararen inguru sortu diren ideologien agerpen bat dugu. Gaurkoan, obra honen hiru zatietatik lehenak ikusten du argia eta bertan EUSKARAREN IDEOLOGIEN hastapenak eta etorkiak aztertzen ditu J. Juaristik. Nolabait ere, liburu honetan euskaldunon ideologiaren Historia nagusi baten urrrats nabarmenenak urratzen dira, bere bilakera historikoan izan dituen sostengu sozialak azpimarkatuaz.