Itsas azpiko sekretua / egilea, Lur Gallastegi ; marrazkilaria, Iosu Mitxelena - Gallastegi, Lur (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2020)
Udako lehen egun horietako batean, Intza, bainujantzia bilatzen ari dela, zintzilikario zahar bat aurkitzen du etxean, ez daki ordea zintzilikario horrek zer motatako abenturak bizitzera eramango duen. Lagun arteko uda hau betiko gogoratuko dute Intzak eta bere lagunek, hori ziur. Ondarretako hondartzaren uretan murgilduta galduko du zintzilikarioa, bertan ur azpiko jauregi bat topatuz; eta, hasiera batean jauregia zena agian beste eraikin mota bat ote den ikertu beharko dute... Sirenak, ekaitz bortitzak, itzelezko sustoak, eta dena lagun artean! Intrigazko istorio honen bukaera ezagutzeko irrikari ezingo diozu aurre egin. Itsas azpiak hainbat sekretu ezkutatzen ditu, baina beti ez gara horiek argitzeko gai. Askotan, gure herriaren historiako pasarteak ere badira ur artean. Intzak eta haren lagunek uda ahaztezina igaroko dute Donostiako Kontxako badian biziko dituzten abenturei esker.