Gizartean : ekonomiaz, ekologiaz - Gorostidi, Ramon; Etxebarria, Jose Ramon; Larrea, Sabin; Apalategi, Joxe Martin (Oñati : Jakin, 1975)
Gizartean. Ekonomiaz. Ekologiaz. Arlo horietako zenbait problema aztertzen du entsegu bilduma honek. Arloak eta gaiak beren berezitasunean jasoz, eta elkarren arteko loturak eta harremanak azpimarratuz. Lau autore gaztek nork bere aztergaia eskaintzen digu: J.M. Apalategi-k etnologiren,, soziologiaren eta kondairaren ikuspegietatik eginiko ikerketa bat, Ataungo San Gregorio hauzoa oinarritzat harturik; S. Larrea-k Euskal Herriko arrantzaren gora -beherak, mundu osokoarekin loturik; R. Gorostidi-k Goiherri eta Deba Garaia eskualdeen ekonomi egoera eta irtenbideak; J. R. egoera eta irtenbideak; J. Rl Etxebarria-k satsudura, indar nuklearra eta honen arriskuak. Lau azterketa, hainbat arazo eta ikuspegi, eta herri bat: bere Unibertsitatea lortu nahirik eginahalean ari den herria. 1974eko Udako Euskal Unibertsitatean emandako hitzaldiok argitaratzeak, amets dugun Euskal Unibertsitatearen urrats bat izan nahi du.
Keywords: Soziologia ekonomikoa- -- Euskal Herria; Ekologia -- Euskal Herria; Indarretxe nuklearrak; Euskadi- -- Egoera ekonomikoa; Ataun- -- Egoera soziala; Saiakerak; Helduentzako Literatura