Gizartean : ekonomiaz, ekologiaz / Ramón Gorostidi ... [et al.] - Gorostidi, Ramon; Etxebarria, Jose Ramon; Larrea, Sabin; Apalategi, Joxe Martin (Jakin liburu sorta, 1975)
Gizartean. Ekonomiaz. Ekologiaz. Arlo horietako zenbait problema aztertzen du entsegu bilduma honek. Arloak eta gaiak beren berezitasunean jasoz, eta elkarren arteko loturak eta harremanak azpimarratuz. Lau autore gaztek nork bere aztergaia eskaintzen digu: J.M. Apalategi-k etnologiren,, soziologiaren eta kondairaren ikuspegietatik eginiko ikerketa bat, Ataungo San Gregorio hauzoa oinarritzat harturik; S. Larrea-k Euskal Herriko arrantzaren gora -beherak, mundu osokoarekin loturik; R. Gorostidi-k Goiherri eta Deba Garaia eskualdeen ekonomi egoera eta irtenbideak; J. R. egoera eta irtenbideak; J. Rl Etxebarria-k satsudura, indar nuklearra eta honen arriskuak. Lau azterketa, hainbat arazo eta ikuspegi, eta herri bat: bere Unibertsitatea lortu nahirik eginahalean ari den herria. 1974eko Udako Euskal Unibertsitatean emandako hitzaldiok argitaratzeak, amets dugun Euskal Unibertsitatearen urrats bat izan nahi du.