Aitaren batean - Egaña, Andoni; Mattin (Donostia ; Baiona : Elkar, 1990)
AITAREN BATEAN idatziak ditu Andoni Egañak artikulu hauek, hitzetik hortzera ez baina burutik paperera. 88 erdian hasi eta bi urtetan zehar aritu zen Egaña DV-ko Zabalik gehigarrirako idazten, batetik "Zimurdunak" izeneko erretratu sorta, eta bestetik eguneroko kontuei buruzko "Pare bat hitz" titulupeko patrikako filosofia. Orain liburu honetara bildu dira artikulurik onenak edo onentsuenak, Andoniri lehendik ere ezagutzen genizkion umorea, begirada zorrotza eta hizkera bizi-freskoa patxadaz dastatzeko aukera emanaz irakurleari; idazlanek sortarazitako irriak gainera, erantzun zuzena izango du Mattinen karikaturetan.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Keywords: Helduentzako Literatura