Mixen eguna da / [zuzendaritza eta egitea, Celes Duarte ; koordinaketa, Xabier Goitia: gidoia, Keinu Taldea ; operatzaileak eta kamarak, Xabier Aginako, Mikel Aginako ; musika eta soinua, Jose Dorronsoro ; gidonista-teknikoa, Daniel Baos-Talayero ; muntaketa, Aginako; ezenografia eta diseinua, Begoña Muñoz, Miguel Vazquez ; txotxongiloak, Julia Aguilar; atrezoa, Keinu Taldea ; talde artistikoa "Max" Ramon Olaizola, "Mix" Xabier Goitia, "Mox" Maje Larrañaga] - Goitia, Xabier; Duarte, Celes; Aginako, Xabier; Aginako, Mikel; Baos-Talayero, Daniel; Dorronsoro, Jose; Dorronsoro, Jose; Olaizola, Ramon; Larrañaga, Maje; Muñoz, Begoña; Aguilar, Julia; Barrios Vázquez, Mikel (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Mixen eguna da" dauka izenburua.