Euskal protestantismoa zer zen / Joanes Leizarraga Beraskoizkoak 1571 urtean argitaratutako eskriburen gainean Gabriel Arestik tajututako liburua ; [hitz aurrea, Xabier Kintana] - Leizarraga, Joanes (1506-1601) (Hastapenak (Lur), 1970)
Lur argitaletxeak argitaratzen du Gabriel Arestik prestatu duen Joannes Leizarraga, XVI. mendeko euskal idazle famatuaren obraren zati bat, "Euskal protestantismoa zer zen" izenburuarekin. Joannes protestantea zen, kalbinista hain zuzen, eta horregatik ez du izan orain arte euskal literaturan bere obraren prestutasunagatik merezi izan duen lekua.