Bai baina ez baina bai - Alapont, Pasqual; Olano, Antton (Donostia : Elkar, 2007)
Maiorkarako ikasbidaian eta bertako egonaldian sotzen diren egoerez idatzi du autoreak; ikasleen artekoez, irakasleen artekoez, zein ikasle eta irakasleen artekoez. Bikote protagonistak ohiko errol aldaketa bat azaleratzen du: Istorio honetan neskak gauzak garbi ditu, ausarta da; mutila, ordea, ameslaria eta lotsatia. Umoreak istorioari laguntzen dio. Idazleak zenbait pasarteetan irria ezpainetan agertzea lortzen du.
12 urtetik aurrera (horia)
Fi de culs a Mallolca
Keywords: Eskola -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Nerabeen maitasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak