Bai baina ez baina bai / Pasqual Alapont ; itzultzailea, Antton Olano - Alapont, Pasqual (Bihotz-taupadak (Elkar), 2007)
Maiorkarako ikasbidaian eta bertako egonaldian sotzen diren egoerez idatzi du autoreak; ikasleen artekoez, irakasleen artekoez, zein ikasle eta irakasleen artekoez. Bikote protagonistak ohiko errol aldaketa bat azaleratzen du: Istorio honetan neskak gauzak garbi ditu, ausarta da; mutila, ordea, ameslaria eta lotsatia. Umoreak istorioari laguntzen dio. Idazleak zenbait pasarteetan irria ezpainetan agertzea lortzen du.