Ipuinak nahasten! - Rodari, Gianni (1920-1980); Sanna, Alessandro; Rey, Fernando (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2021)
Aitonak irakurtzen ari den egunkaria bazter utzi, eta ipuin bat kontatzen hasi zaio bilobari. Ipuina ezin klasikoagoa izanik ere, zail gertatzen zaio kontatzea. Gaizki daki? Inola ere ez. Aitonak zera nahi du: bilobak berak kontatzea, berak nahita egiten dituen akatsak zuzenduz. Zeren, hain zuzen ere, ipuinak nahasiz lortuko du aitonak hanka-sartzeak adierazpide aberats bihurtzea. Gianni Rodari maisua izan zen istorioak kontatzen, eta bikain erakutsi zuen hori bere Telefonozko Ipuinetan. Alessandro Sanna irudigileak, album honetan, Txanogorritxo harrigarriari beste modu batez begiratzeko gonbidapena egiten digu, ezagun den oro "hausten" jostatzeko.
5 urtetik aurrera (urdina)
A sbagliare le storie
Keywords: Herri ipuinak; Aitona-biloben arteko harremana; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak