Sekulorun sekulotan - Urkizu, Patri (1946-2024) (Donostia : Kriselu, 1975)
SEKULORUM SEKULOTAN nobela berriegi edo zaharregi bat dugu, autoreak barne barnean daramazkian amets lodi eta etengabeak hitz jario izu batetan gauzatzen dira; Joyce, Cella, Sollers... atxeman daitezke han-hemenka, baina conscience stream edo barne-monologo akabagaitz horretan Urkizurengandik zehar Euskal Herriaren konzientzia lausotu bat iratzartzen da. Nobela berriegi bat da. Hizkuntza berri bat sortu du Urkizuk betiko gure gauzak berriro kontatzeko... eser zaite, beraz, eta idek lehendabiziko orria. Zure inguruan eta Urkizurenean apurtua, zatitua, pitzatua, izorratua, agerian eta ezkutuan dagoen errealitatea entzun eta ikusi behar duzu eta hori dena jaso duen belarri handi eta fin bat.
Keywords: Helduentzako Literatura