Txoria, arraina eta neskatxa / [gidoia, marrazkiak eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; musikaren aukera, Xabier Lete ; hizkuntzaren ardura, Anjel Lertxundi ; jokalariak, Lurdes Martxueta, Lurdes Iriondo, Anabel Oiarzabal, Montse Ruiz, Aitziber Zapiain, Jaione Iturbe] - Lete, Xabier (1944-2010); Zapiain, Aitziber; Iturbe Jaione; Ruiz, Montse; Martxueta, Lurdes; Oiarzabal, Anabel; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005) (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Txoria, arraina eta neskatxa" dauka izenburua.