Astoa eta otsoa / [gidoia, tresneria eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; musikaren ardura, Xabier Lete ; jokalariak, otsoa Koro Berasategui, astoa Lurdes Iriondo ; haurrak, Axun Sancho, Yon Garmendia, Xabier Lekuona, Hanitze Jover, Aintzane Ostolaza] - Lete, Xabier (1944-2010); Berasategi, Koro; Ostolaza, Aintzane; Sancho, Axun; Garmendia, Yon; Lekuona, Xabier; Jover, Hanitze; Iriondo, Lurdes (1937-2005) (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Astoa eta otsoa" dauka izenburua.