Urrezko arrautzak / [gidoia eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; hizkuntzaren ardura, Anjel Lertxundi ; musikaren aukera, Xabier Lete ; jokalariak, Koro Berasategi, Idoia Mintegi, Aitor Aizpurua, Xabier Otaño, Amaia Aizpurua, Iñigo Martxueta, J. K. Makazaga, Jon Urdangarin, Ander Gil] - Lete, Xabier (1944-2010); Berasategi, Koro; Mintegi, Idoia; Aizpurua, Aitor; Otaño, Xabier; Martxueta, Iñigo; Makazaga, J. K.; Urdangarin, Jon; Gil. Ander; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Aizpurua, Amaia (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Urrezko arrautzak" dauka izenburua.