Botadun katua / [gidoia eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; hizkuntzaren ardura, Anjel Lertxundi ; musikaren aukera, Xabier Lete ; jokalariak, katua Edurne Lete, markesa Koro Berasategi, ogroa Lurdes Iriondo, printzesa Mirari Miner, erregea Andoni Goñi, xagua Amaia Albizu, untxia Oihane Goñi] - Lete, Xabier (1944-2010); Berasategi, Koro; Lete, Edurne; Miner, Mirari; Goñi, Andoni; Albizu, Amaia; Goñi, Oihane; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005) (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Botadun katua" dauka izenburua.