Sagarrondoa - Mendiola, Mari Jose; Ormazabal, Javier; Berridi, Gonzalo; Cid, Jesús; Barrenetxea, Feli; Txapartegi, Nerea; Lourdes Arregi; Basurto, Bakarne; Etxeberria, Itziar; Korral, Lourdes; Genua, Enkarni; Donostiako Elizbarrutiko Irakasle Eskola; et al. (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Sagarrondoa" dauka izenburua.
Haur Hezkuntza
Keywords: Txotxongiloak; Haur-kantak -- Euskal Herria; Bideo didaktikoak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak