Oroitzapenak eta soslaiak = Recuerdos y semblanzas / hitzaurrea = prólogo: Koldo Martínez Urionabarrenetxea; argitalpena = edición: Roldán Jimeno Aranguren; koordinazioa = coordinación: David Mariezkurrena Iturmendi - Martínez Urionabarrenetxea, Koldo; Jimeno Aranguren, Roldan; Mariezkurrena Iturmendi, David (Obras Completas de José María Jimeno Jurío, 2012)
José María Jimeno Juríoren Lan Osoen bigarren ale honen argitalpenak bere heriotzaren hamargarren urteurrenarekin bat egiten du (2002ko urriaren 3a). Artaxoarraren bizitzan zehar eta bere heriotzaren ondoren adiskide ugari, jarraitzaile eta kazerariren baten batek bere inguruan idatzitako oroitzapen eta soslai hauek, bildumaren argitaratzaile diren Pamielak, Udalbidek eta Euskara Kultur Elkargoak omenaldi berritu bat bihurtu nahi dituzte.