Aitona Prontxio eta Aitorren ibialdia - Ormazabal, Javier; Berridi, Gonzalo; Cid, Jesús; Leunda, Gema; Iturrioz, Mertxe; Lizaso, Maite; Garmendia, Mari Jose; Lete, Elisabet; Genua, Enkarni; Donostiako Elizbarrutiko Irakasle Eskola; Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Aitona Prontxio eta Aitorren ibialdia" dauka izenburua.
Haur Hezkuntza
Keywords: Txotxongiloak; Haur-kantak -- Euskal Herria; Bideo didaktikoak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak