Loretxo / [egileak, Arantza Arrese, Martin Irizar, Mari Jose Mendiola, Josi Oyarbide, Karmele Pagola, Karmele Sistiaga; soinu, Javier Ormazabal, Luis Diez; kamara, Gonzalo Berridi; zuzendaritza, Jesus Cid; koordinatzailea, Enkarni Genua; Donostiako Elizbarrutiko Irakasle Eskola] - Mendiola, Mari Jose; Ormazabal, Javier; Berridi, Gonzalo; Cid, Jesús; Arrese, Arantza; Irizar, Martin; Oyarbide, Josi; Pagola, Karmele; Sistiaga, Karmele; Diez, Luis; Genua, Enkarni (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Loretxo" dauka izenburua.