Txorimaloa / [gidoia, tresneria eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; hizkuntzaren orrazketa, Andu Lertxundi ; musikaren ardura, Xabier Lete ; jokalariak, Maribel Vaquero, Yolanda Aizpurua, Aitor Perurena ; txoriak, Eva, Jose Manuel, Lierni] - Lete, Xabier (1944-2010); Vaquero, Maribel; Aizpurua, Yolanda; Perurena, Aitor; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005) (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Txorimaloa" dauka izenburua.