Hamelingo xirularia / [gidoia eta zuzendaritza, Lurdes Iriondo ; hizkuntzaren orrazketa, Andu Lertxundi ; musikaren ardura, Xabier Lete ; jokalariak, Xabier Lete, Joxe Mari Berasategui, Koro Berasategui, Maribel Vaquero, Yolanda Aizpurua, Edurne Alonso, Lurdes Iriondo ; haurrak, Ana Isabel, Aitziber, Dani, Maria ; maskarak, Periko Barrioseta] - Lete, Xabier (1944-2010); Barrioseta, Periko; Berasategi, Koro; Vaquero, Maribel; Aizpurua, Yolanda; Alonso, Edurne; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Berasategi, Joxe Mari (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Hamelingo xirularia (txirularia)" dauka izenburua.