Otsoa eta Txanogorritxu / [zuzendaritza, Imanol Urbieta; gidoi, tresneria eta zuzendaritza, Lourdes Iriondo; hizkuntzaren orrazketa, Andu Lertxundi; musikaren ardura, Xabier Lete; dekorazioa, Periko Barrioseta] - Lete, Xabier (1944-2010); Barrioseta, Periko; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Urbieta, Imanol (1934-2016) (Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez (Hezkuntza Saila), 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bideo honek "Otsoa eta Txanogorritxu" dauka izenburua.