Frankenstein : (bertsio laburra) - Shelley, Mary (1797-1851); Arana, Aitor (Alegia : Hiria, 2001)
Victor Franksenstein doktoreak bizia sortzea du helburu eta, horren ildotik, gizaki bizidun bat egingo du bere eskuez. Ez da, ordea, berak espero duena izango eta, gizaki itxura baino gehiago, munstro itxura izango du. Izuturik, gaitzetsi eta baztertu egingo du. Baina munstro ona da hasieran, eta bihozbera. Gizakiek dioten beldurra eta hauen bazterketa dira gaizto bihurtuko dutenak. Gorrotoa nagusituko da munstroaz eta bere sortzailea hil nahi izango du. Hauxe da, ziurrenik, garai guztietako eleberri gotiko ezagunena -Bram Stokerren Dracularekin batera-, izuikararen ateak zabaltzen dituena eta gogoetarako bidea eskaintzen duena.
Keywords: Helduentzako Literatura