Mozkor bat sasirik-sasi / Amos Tutuola ; Maria Garikanok euskaratua - Tutuola, Amos (Emak bakia (Pamiela), 1993)
«Palma-ardoarekin mozkortzen nintzen hamar urteko mutilkoskorra nintzenetik. Nire bizitzan ez nuen palma-ardoa edatea beste zereginik...» aitorpen garbi hori eginez aurkezten zaigu protagonista.