Pete Aguereberry : urhea Kalifornian / Xipri Arbelbide ; George C. Pipkin obraren itzulpena - Arbelbide, Xipri 1934-) (Jean Curutchet, 1997)
Joan den mende ondarrean, 16 urtetan joana Onizepetik (Zuberoan), bere ametsa bete duten Amerikanoetarik da Pete Aguereberry: urhea aurkitu zuen Kalifornian. Bainan nolako bidetan ibili ondoan! Lehenik pilotari, gero artzain, laborari, arno saltzaile, karrosazain eta azkenik urhe ikertzale... Nahiz gizon serios eta langilea, egun batez bere diru guzia jan zuen jokoetan. Izerdiaren gostuz irabazi dirua! Batzutan errelboraren puntan zaindu behar izan zituen bere ontasunak, cow boy filmetako molde berean. Xeri ttipiek gaxura bezala iretsiko duzue liburu hau, behin irakurtzen hasiz geroz.