Hik hasi 255 : protokoloak eta inklusioa (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Inklusioa lehen lerrora ekarri behar da. -Gai nagusia: "Protokoloak eta inklusioa". -Elkarrizketa: Ane Agirre "Eraldaketa-prozesu batek, inbertsioez gain, lidergo esanguratsu eta sendo bat behar du". -Esperientziak: "Ikasleak ekonomiaz hizketan". -Ekarpenak: Teknologia digitalen erabilera arduratsua lantzeko "breakout edu" dinamika. -Galdeidazu: Mailaen Sistiaga eta Irati Andoño: "Nola balia genezake natura konpetentziak lantzeko?". -Argitalpenak -Proposamena: Punpalaplan 2. -Atzeko atetik: Lore Erriondo.
2021/02/05
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2021/02/05
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; Inklusioa; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak