Haizeak iparlaino beltzak dakartzanean / Imanol Zurutuza - Zurutuza, Imanol 1961-) (Irun Hiria Literatur Sariak, 1989)
Irun Hiria Literatur Sariak Gipuzkoako Kutxak literatur sormena eta beronen gizarte-hedapena sustatzeko asmotan antolatutako kultur ekimen sendoa dira. Hamazortzi urte badira lehiaketa hau urtero plazaratzen dela, ipuin, olerki, eleberri eta saiakera sailak bilduz. Lan honek 1988ko Ipuin Saria irabazia du.