Ederlezi pastorala - Etxekopar, Mixel ([Gotaine] : [Gotaine-Irabarneko herria], 2013)
Ederlezi hitza Tziganoentako bedatseko besta handia da. Ixtoria hontan Ama batek bere zazpi alabekin, menteak zeharkatüko dütü Euskal Herrian, XVII.etik XXI.eala. Bizkaitik Xiberoala. Eta popülü hau markatü dütüan gertakari handien eta latzen jakile izanen dira, Buhameen gora beherak kontatüz Euskal Herrian. Pastoral hau Gotainen sortü da 2013an XIRU jeialdiaren baitan.
Testua euskaraz eta frantsesez
Keywords: Pastoralak (Antzerkia); Pastoralak (Antzerkia); Antzerkia