Berbak hariz josten : XV. jardunaldiak / [Kaxildo Alkorta ... et al.] - Alkorta, Kaxildo (1943-2021); Amuriza, Xabier (1941-); Cid Abasolo, Karlos; Iturbe, Jazinto; Perurena, Patziku; Esnal, Pello; Arregi, Ignazio; Pagola Urteaga, Juanjo; Butron, Joseba; Larrea Beobide, Angel (Ohorezko Mendebaldekideak Omenduak, 2011)
1997az geroztik, Mendebalde Kultura Alkarteak Jardunaldiak egiten ditu urtero, bakoitzean euskararen -eta bereziki, mendebaldeko euskararen- inguruko gai monografiko bat landuz. Hau XV. jardunaldia da.