Antisimetriaren hipotesia vs buru parametroa : euskararen oinarrizko hitz hurrenkera ezbaian - Arteatx, Iñigo; Artiagoitia, Xabier 1965-); Elordieta, Arantzazu; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Argitarapen Zerbitzua, Euskal Herriko Unibertsitatea, 2008)
Izenburu luzeko liburu honen azpian, euskal sintaxiaren perpaus egitura ulertzeko modu bi kontrajartzen dituzten artikuluak (denak gaur egungo gramatika sortzailearen ikuspegitik idatziak) ezkutatzen dira: artikulu batzuetan euskarak oinarrian osagarri-buru hurrenkerari jarraitzen diola defendatzen den bitartean, beste batzuetan, antisimetriaren bidetik, wuskarak ere funtsean buru-osagarri hurrenkera daukala esateko dauden argudioak aurkezten dira. Euskal gramatikaren eta gramatika unibertsalaren inguruko goi-mailako eztabaida zientifikoa dena batez ere euskaraz eta modu ahalik eta ulergarrienean ematera dator liburu hau, interesa izan dezaketen irakasle eta ikasleen lagungarri.
Bibliografia: 216-219 or.
Keywords: Euskara -- Sintaxia; Helduentzako Literatura