Mintzaira, aurpegia, gizon! - Hiriart-Urruti, Jean (1859-1915); Lafitte, Piarres (1901-1985) (Arantzazu : Jakin, 1971)
Bi autore ditu liburu honek: Piarres Lafitte eta Jean Hiriart-Urruty. Lafittek, Hiriart-Urrutyri buruz istudio zabal bat egiten du bertan, hitzaurre gisara Ipar Euskal Herriko historiaren une jakingarri bat aztertzen digula. Berak ohi duen ezten zorrotza du hainbat gertakizun aipatzean. Hiriart-Urruty (1859-1915) euskal klasiko bat da eta, beharbada, euskerak ukan duen kazetaririk gorerena.
Keywords: Kazetaritzako artikuluak -- Euskadi -- XX. m; Helduentzako Literatura