Fedearen dinamika [itzulpena eta pentsabideak, Paulo Agirrebaltzategi ; sarrera, Ibarbia, Joxe A. ; epilogua, Arregi, Joseba] - Tillich, Paul 1886-1965) (Jakin liburu sorta, 1972)
Ipar Amerikako Estadu Batuetatik Europara etorri zaigun pentsalari alemana dugu Paul Tillich. III Reich-etik uxatuta joan zen hara, izan ere bera izan bait da ez-judutarren artean Hitler-ek lehendabizi katedratik kendu zuena. Ameriketan izen sonatuena irabazi ondoren ezagutu da Europan pentsalari honen esanahia. Giza esperientziaren teologia bat egin nahi du Tillich-ek, fedea giza eskarmenduan txertatuaz,. Ikusbide horretatik mintzatzen da, hain zuzen, liburu hau ere, Tillich beti izan bait da teologu bezain filosofu. Teologia liberala gainditu nahirik ere, ez du Bultmann eta Barth-ek bezala harekin erabat hautsi nahi, baizik eta liberalismoa-ren jarraile ere ian, teologia protestante haren zenbait balio gordeaz.