Etxeen erosotasunaren gaineko idazkia, kanpo eta barnekaldeko distribuzioan oinarriturik eta Intxausti Jauregia = Discurso sobre la comodidad de las casas, que procede de su distribución exterior e interior y el Palacio de Insausti - Peña, Iñaki; Larrañaga, Juan Angel; Cenicacelaya, Javier; Euskal Herriko Arkitektoen Elkargo Ofiziala; Labayru Ikastegia ([Bilbao] : Euskal Herriko Arkitektoen Elkargoa, 1990)
Iñaki Peña eta Juan Angel Larrañaga Insausti Jauregiaren jatorriaz eta historiaz arituko dira, eta baita deskribapen arkitektonikoaz ere. Halaber, Javier Cenicacelayak oharrak jaso ditu "Europako etxeen distribuzio eta erosotasunari buruzko oharrak, 500en erdikaldean hasi eta 700en amaierararte = Notas sobre la distribución y la comodidad de las casas de Europa, desde mediados del 500 hasta finales del 700".
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Insausti Jauregia; Arkitektura; Etxebizitzak; Monografiak