Kolakowski / Joseba Arregi, Joxe Azurmendi - Arregi, Joseba (1946-2021) (Jakin liburu sorta, 1972)
Liburu hau, Jose Arregi eta Joxe Azurmendik prestatu dute. Josek, Kolakowskiren aurkezpena egin eta "teoria" marxistaren gaurko eztabaidak agertzen ditu lehenen partean; bigarrenean, Josebak pentsalari haren lau saiakera itzuli eta haientzat sarrera eta pentsabideak ematen dizkigu.