Adimen gaitasun handiko ikasleak / Marisol Uria, Alaitz Urizar, Unai Txurruka, Nere Jalon (Donostiako Berritzegunea) - Uria, Marisol; Urizar, Alaitz; Txurruka, Unai; Jalon, Nere (: Berritzegunea, 2020)
Faktore genetikoen eta kultura eta testuinguruaren eraginez, pertsona batzuk aparteko gaitasunak dituzte: batazbestekoaz gaindiko adimen gaitasuna izateaz gain, sormen-maila altuak eta lanen aurrean motibazio eta dedikazio handia izaten dute. Hauetako asko gure ikasleak dira eta erantzuna eman behar diegu eskola inklusiboaren markoan, eskolak haur guztientzako lekua izan behar duelako, kontuan hartuz denak ezberdinak direla eta denek kalitatezko hekzkuntza jasotzeko eskubidea dutela.